Grb Nemanjića

2.400,00 din

Dvoglavi orao se prvi put kod srpske vlastele pojavljuje još u doba Stefana Nemanje. Boja orla, međutim, varirala je od crvene do srebrne. Najstarija ktitorska freska na našim prostorima koja prikazuje dvoglavog orla je slika humskog velikog kneza Miroslava u crkvi Svetog apostola Petra na Limu, kod Bijelog Polja.Tako da se smatra da je grb Nemanjića zaista bio srebrni dvoglavi orao na crvenom štitu (wikipedia).

Dostava se vrši brzom poštom i najčešće je potrebno dva radna dana za isporuku. Zvono možete i lično preuzeti na nekoj od lokacija sa kontakt strane. Vreme dostave do 7 dana od dana naručivanja, ukoliko nema na zalihama. Ako ste zainteresovani za zvono nalik ovome, sa malim modifikacijma boje ili slično možete poslati poruku na kontakt strani sajta ili na fb strani.

Cin Cin zvona su mala umetnička dela, slikana na metalnoj podlozi. Prečnik kapice zvona za bicikle je 5cm. Ovo su ručno bojena zvona tako da su varijacije u boji, linijama i vidljivi namazi četkicom očekivani. Zvona su otporna na spoljašnje uslove, sunce i kišu. Sastavljena su od metala i plastike (neki unutrašnji delovi). Lako se pričvršćuju na guvernalu bicikla pomoću dva šrafa i šrafcigera. Šrafove dobijate uz zvono.

Broj artikla: IN1381 Kategorije: , , Oznake: , ,